top of page

Mitä Nuorkauppakamaritoiminta antaa


Auranmaan Nuorkauppakamarin vuoden 2017 puheenjohtaja Hanna Sieppi mitä hän saa kamaritoiminnasta. Hanna työskentelee Musti ja Mirri –ketjussa liiketoiminnan kehityspäällikkönä. Hän asuu Aurassa kahden kouluikäisen lapsensa kanssa. Työn, perheen ja kamaritoiminnan lisäksi Hannan elämä täyttyy retkeilystä, matkustelusta ja tällä hetkellä myös opiskelusta. Hanna suorittaa MBA tutkintoa Turun ammattikorkeakoulussa.

”Olen tullut kamaritoimintaan mukaan vuonna 2010. Lapseni olivat silloin 2- ja 4-vuotiaat ja olin saanut nauttia useamman vuoden vauvantuoksuista elämää. Minulla oli ollut tuuri, sillä myös läheisimmät lapsuudenystäväni olivat saaneet lapsia hyvin samaan aikaan. Seuraa siis riitti ja vapaa-aikani täyttyi lapsista ja lapsiaiheisista keskusteluista.

Huomasin kaipaavani elämääni jotain uutta. Olin palannut työelämään kuopukseni täytettyä vuoden ja minulle oli herännyt into lähteä kehittämään itseäni ja osaamistani. Kaipasin ympärilleni aikuisystäviä joiden kanssa keskustella työelämän haasteista ja mahdollisuuksista. Auranmaan Nuorkauppakamarin mainokset alkoivat kiinnostaa.

Tiesin Nuorkauppakamarin olemassa olosta, sillä Turun Nuorkauppakamarin Nina Honkaranta oli minulle siitä kertonut. Ninaan olin tutustunut tehdessämme televisiomainoskauppaa Ninan työskennellessä aluepäällikkönä Maikkarilla ja minun toimiessa Makuunin markkinointipäällikkönä. Silloin odotin jo perheenlisäystä ja kamaritoiminta ei tuntunut ajankohtaiselta. Mutta nyt, muutama vuosi myöhemmin muistin Ninan kertomukset ja kiinnostukseni heräsi. Sain selville, että tuntemani Pääkön Marko Aurasta oli ollut aktiivinen kamarilainen ja otin Markoon yhteyttä. Marko kertoi minulle toiminnasta lisää ja rohkaisi hakemaan jäsenyyttä. Ja niin alkoi kamariurani.

Minulle kamaritoiminta on merkinnyt aina ennen kaikkea virtaa ja eväitä työelämään. Suurinta antia ovat olleet koulutukset sekä kamaritoiminnan tarjoama yhteisöllisyys ja mahdollisuus tutustua uusiin ihmisiin.

Koulutuksia on kamarissa monenlaisia, ja ihan kaikkia ei aina edes tunnista koulutukseksi ennen kuin jälkeenpäin. Itselleni yksi merkittävimmistä on ollut Uudessakaupungissa aikoinaan pidetty koulutus eri persoonatyypeistä työelämässä. Työskentelin silloin aluemyyntipäällikkönä ja minulla oli suuria haasteita saada motivoitua ja innostettua yhtä alaistani. Minulla oli koko ajan sellainen olo, että en onnistu kommunikoimaan hänen kanssaan oikein. Tuossa koulutuksessa tajusin yhtäkkiä, että tuo alainen edusti harvinaisen täsmälleen yhtä esitetyistä persoonatyypeistä. Ja minun luontainen tapani kommunikoida sopi harvinaisen huonosti yhteen tuon persoonatyypin kanssa. Valaistumisen hetki oli suuri, mutta vielä suurempi se oli kun vein oppini käytäntöön. Seuraavan kerran tavatessamme otin ko. henkilöön ja tilanteeseen täysin uuden lähestymistavan, hyödyntäen koulutuksessa saamiani oppeja. Muutos oli merkittävä. Paria kuukautta myöhemmin pidetyssä kehityspalaverissa samainen henkilö otti itse puheeksi muutoksen. Hän sanoi näin ”en nyt oikein osaa sanoa mitä tässä on tapahtunut, mutta jotenkin minusta tuntuu, että on ollut paljon helpompi tehdä Sinun kanssasi töitä ja ymmärrän Sinua paljon paremmin”. Tuosta syntyi kipinä kouluttautua lisää aiheeseen ja olenkin sittemmin hyödyntänyt useasti persoonatyyppianalyysejä työelämän haasteita kohdatessani.

Toinen isosti työelämätaitojani buustannut asia on ollut kamaritoiminnan yhteisöllisyys ja uusiin ihmisiin tutustuminen. Olen melkoisen sosiaalinen ihminen ja saan valtavasti virtaa kun pääse kuuntelemaan muiden ihmisten elämäntarinoita. Kamarituttavat antavat myös tervettä perspektiiviä. Nuorkauppakamarissa kaikki elävät ruuhkavuosia, mutta työn, perheen ja vapaa-ajan yhdistämistä ei nähdä ongelmana vaan positiivisena haasteena. Kamarilaisten kesken keskustelua leimaa pohdita siitä miten onnistutaan sen sijaan että päiviteltäisiin miksi ei pystytä. Minä uskon siihen, että positiivisuus tarttuu. Kun ympärillä on energisiä eteenpäin katsovia ihmisiä, myös omaan tekemiseen löytyy uutta puhtia.

Minulle on ollut myös ehdottoman hienoa kamaritoiminnan tarjoama valinnanvapaus. Hallitus, kaikki virat ja projektit valitaan joka vuosi uudestaan. Näin ollen, jos sitoudut johonkin, tiedät sitoutuvasi vain vuodeksi kerrallaan. Tämä on ollut tärkeä tekijä minulle, sillä vuodet eivät ole olleet veljeksiä. Välillä on ollut työpaikanvaihtoa ja muita syitä pitää rauhallisempia vuosia, välillä taas päässyt antamaan isomman panoksen. Kaikkein eniten kyllä olen toiminnalta saanut niinä vuosina kun olen aktiivisimmin osallistunut!

Mikäli Sinua kiinnostaa kamarimme toiminta tai jäsenyys, ota yhteyttä niin kerron lisää. Minut tavoitat numerosta 050 515 9494.”


Featured Posts
Check back soon
Once posts are published, you’ll see them here.
Recent Posts
Archive
Search By Tags
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
Follow Us
bottom of page