Nuorkauppakamarissa kannustetaan yrittäjyyteen


Nuorkauppakamarilaisista reilu neljännes on yrittäjiä. Yrittäjyyteen kannustetaan ja se nähdään yhtenä suomalaisen talouselämän perustana. Kamaritoiminnan tavoitteena on myös nostaa yrittämisen yleistä arvostusta. Nuorkauppakamaritoiminta sopiikin yrittäjälle täydellisesti. Yrittäjälle nuorkauppakamaritoiminta tarjoaa sellaisia käytännön hyötyjä, joista osasin ennen vain unelmoida.

Samanhenkiset ihmiset

Yrittäjä saattaa joutua melko yksinkin miettimään yritystoimintaan liittyviä asioita ja käytännön kokemukset ja opit ovatkin arvokkaita. Olen monesti käynyt pitkiäkin keskusteluja nuorkauppakamaritoiminnan kautta tutustuneiden yrittäjäkollegoiden kanssa ja saanut uutta näkökulmaa tai vaikka vain hyviä ideoita omaan liiketoimintaani. Lisäksi esimiehen rooli saattaa joskus olla myös raskas ja silloin jos koskaan, toisten yrittäjäkavereiden tuki ja sparrausapu ovat äärimmäisen tärkeitä.

Koulutukset

Nuorkauppakamarin tarjoamat koulutukset ja kokousviikonloppujen Key Note-puhujilta ammennettu tieto on suoraan hyödynnettävissä omaan työelämään. Varsinkin yrittäjän näkökulmasta aina saa uutta ajateltavaa ja töihin mukaan vietävää, oli kyseessä sitten asiaa henkilöstöjohtamisesta tai vaikkapa sosiaalisen median hyödyntämisestä omaan työhön. Pääsin toimimaan nuorkauppakamarin alueviestintäpäällikkönä vuonna 2016 ja tämä pesti opetti minulle todella paljon omassa työssäni hyödynnettäviä asioita, kuten nykyisin luon yrityksessäni some-strategiat ja käytän sellaisia kanavia, joita en aikaisemmin edes ajatellut käyttäväni viestimään yritykseni kuulumisia. Nuorkauppakamarissa pääset oppimaan ja opettelemaan taitoja, joista on varmasti hyötyä työelämässä menestymiseen. Jokainen myös pääsee itse valitsemaan, millaisesta koulutuksesta on kiinnostunut tai olisiko itsellä annettavaa nuorkauppakamarille kouluttajana?

Laaja verkosto