top of page

Heittäytymisiä


Toukokuinen ilta on tyyni ja lämmin, kun istun nauttimassa auringosta kosken kohistessa vieressäni. Ensimmäiset hyttysetkin jo surisevat ja linnut konsertoivat elämänsä riemusta. Tässä on hyvä olla, ajattelen ja alan kirjoittaa tätä juttua.

Olen Anniina Vähätalo, toukokuun alusta koskelaistunut Auranmaan Nuorkauppakamarin puheenjohtaja. Vuosi 2020 on meille 50-vuotisjuhlavuosi - jo vuosikymmenet on kamarimme vaikuttanut alueella positiivisena toimijana, uudistajana ja harrastuksena alle 40-vuotiaille aktiivisille nuorille aikuisille.

Mutta koska olen varma, ettei teistä ihan jokainen vielä tiedä, mitä tämä minulle ja monille muille #maailmanparasharrastus tarkoittaa, kerron siitä teille.

JCI eli Junior Chamber International on kansainvälinen poliittisesti sitoutumaton järjestö, jossa on jäseniä n. 200 000 ympäri maailmaa, joista n. 2200 suomalaisia. Järjestön tavoitteena on jäsenistön itsensä kehittäminen mm. projektien kautta, johtajuudessa, yrittäjyydessä, sosiaalisessa vastuussa sekä kansainvälisyydessä ja vaikuttaa oman talousalueensa elinvoimaisuuteen.

Auranmaan Nuorkauppakamarissa nämä tavoitteet ovat toteutuneet vuosikymmenien varrella lukuisien mielenkiintoisten projektien, koulutusten ja tapahtumien myötä, joissa jäsenistömme on päässyt oppimaan uutta ja saanut sitä kautta myös tärkeitä työelämähyötyjä, hauskanpitoa unohtamatta. Tässä harrastuksessa ei tarvitse tulla priimaa, vaan virheidenkin kautta saa ja pitääkin oppia. Tärkeintä on halu toimia ja heittäytyä!

Omalla kohdallani heittäytyminen tapahtui ensimmäisen kerran, kun vuonna 2017 kyröläinen ystäväni Assi kutsui minut kamarin projektipalaveriin tutustumaan harrastukseen: “Sinä olet juuri sellainen tyyppi, jota tämä toiminta kiehtoo!”. Ja hän oli oikeassa, jo siinä aivan ensimmäisessa projektipalaverissa, vaikka minua jännittikin, uskaltauduin avaamaan suuni ja kertomaan mielipiteeni, koska ympärilläni olevat ihmiset olivat niin innostuneita, rohkeutta puhkuvia ja ottivat minut lämpimästi vastaan.

Nyt kolme vuotta myöhemmin, olen ehtinyt heittäytyä jo kymmeniä kertoja. Olen voittanut jännitykseni ja osallistunut puhekilpailuun. Teen nyt jo kolmatta hallitusvirkaani (jokainen virka kestää vuoden) ja olen osallistunut useisiin projekteihin (kuten mm. Amazing Aurajoki Sup, Auranmaan Positiivisin, Cleanup Week, Joulupuu). Olen tavannut kunnanjohtajia yhteistyökumppanuuksista sopimisen yhteydessä, oppinut lukuisten koulutusten parissa sekä livenä että etänä, osallistunut nuorkauppakamareiden maailmankokoukseen, saanut ammatillisia hyötyjä konkreettisesti, kasvattanut verkostoani ja löytänyt monta mahtavaa uutta ystävää.

Jokainen jäsenemme ottaa tästä harrastuksesta itselleen haluamansa hyödyt, opit ja vinkit. Yhtä oikeaa tapaa toimia ei ole, vaan parasta onkin, että sen pystyy itse määrittelemään minkä verran aikaa ja intoa on annettavana. Tosin sen olen kyllä todennut, että sen minkä antaa, saa moninkertaisesti takaisin!

Kevään aikana olemme tuoneet esille alueen yrityksiä sosiaalisen median kampanjalla Panosta Paikalliseen sekä olleet mukana samannimisen verkkokaupan toteutuksessa. Tammikuussa pidimme kamarillemme 100 hengen 50-vuotisjuhlat tammikuussa ja kevään mittaan olemme järjestäneet useita live-, ja etäkoulutuksia sekä -tapaamisia. On myös mahtavaa olla etsimässä Auranmaan Positiivisinta taas tänäkin vuonna. Syksylle suunnitelmissamme on järjestää yritysvierailukiertue sekä Osaaja-messut.

Jos sinulle heräsi kysymyksiä toiminnastamme - haluaisit esimerkiksi toimia yhteistyökumppaninamme taikka olet kiinnostunut jäsenyydestä, vastaan mielelläni sähköpostitse (anniina.vahatalo@jci.fi) ja tutustun teihin koskelaisiin.

Aurinko alkaa jo hätyytellä puurajaa, mutta ilta on lämmin. Mietin, olisikohan koskessa kaloja, jos lähtisin hakemaan virvelin ja tulisin vielä takaisin heittämään muutaman heiton.

Juttu on julkaistu kesän 2020 Kosken Kohaus -lehdessä.


Featured Posts
Check back soon
Once posts are published, you’ll see them here.
Recent Posts
Archive
Search By Tags
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
Follow Us
bottom of page