top of page

Nuorkauppakamarin ja kunnan yhteistyöllä luodaan elinvoimaa

Olen toiminut oman kotikamarini Auranmaan nuorkauppakamarin puheenjohtajana vuoden 2019. Kamarimme on siitä poikkeuksellinen, että kuntayhteistyöllä on pitkät perinteet ja kamarimme on vuosittain sopinut eri kuntien kanssa yhteistyöstä ja kamaritoiminnan tukemisesta. Auranmaan nuorkauppakamari toimii nykyisin viiden eri kunnan alueella, ja jokaiselle kunnalle tarjotaan yhteistyön mahdollisuutta aina uuden puheenjohtajan aloittaessa tehtävässään.


Yhteistyö kuntien kanssa on ollut mm. erilaisten seminaarien järjestämistä, nuorten kesätyömessujen järjestämistä, vaalipaneeleja ja erilaisia tapahtumia kunnan alueella. Yleensä sopimuksessa on eritelty yhdessä kunnan edustajan kanssa, mitä kaikkea vuoden aikana aiomme kunnan alueella toteuttaa jäsenistömme toimesta. Kamarimme kunnat ovat aina suhtautuneet yhteistyöehdotuksiimme positiivisesti ja he ovat aidosti halunneet miettiä yhteistyötä kanssamme. Tämän johdosta sopimuksetkin ovat syntyneet niin, että molemmat osapuolet ovat olleet tyytyväisiä.

Kuvan on ottanut Pauliina Puputti

Teen siviilityötäni Säkylän kunnalla, jossa toimin liiketoimintajohtajana. Tehtäväni on rakentaa yhteistyötä kunnan ja sen yrittäjien välillä, tehdä kuntamarkkinointia ja luoda kuntaan elinvoimaisuutta erilaisia yhteisöjä ja aktiviteetteja tukemalla. Kun aloitin työssäni 2018, Säkylässä ei ollut nuorkauppakamaria, sillä vuosia sitten toiminut Teljän nuorkauppakamari oli lopettanut toimintansa. Näin tämän isona menetyksenä, sillä ymmärsin ilman muuta myös pöydän toiselta puolelta, millaista elinvoimaa aktiivinen Nuorkauppakamari olisikaan voinut tarjota oman työtäni helpottamaan.


Onneksi nuorkauppakamarihenkisillä ihmisillä on tapana löytää toisensa ja olipa Säkylässäkin entuudestaan kamariharrastajia, toki he olivat jäseninä kamareissa oman kotiseutunsa ulkopuolella. Kun yksi paikallinen innostuu ja saa myös muut innostumaan, niin lopputuloksena syntyi uusi kamari; Pyhäjärviseudun nuorkauppakamari, jonka ensimmäinen toimintavuosi oli 2020. Kamari toimii Säkylän lisäksi naapurikunnan Euran alueella, ja jäseniä on vähän yli 40. Olemme käyneet kamarin kanssa juuri yhteistyökeskustelun ja teimme yhteistyösopimuksen vuodelle 2021, joka piti sisällään useamman tapahtuman ja tempauksen.


Olen työni puolesta iloinen, että Säkylän kunnan alueella toimii aktiivinen nuorkauppakamari, joka luo alueella tapahtumia ja toimintaa, jotka puolestaan luovat sitä kuuluisaa elinvoimaa. Ja olen iloinen, että olen itse saanut olla mukana luomassa myös oman nuorkauppakamarin kautta elinvoimaa Auranmaalle, jossa myös on todella hyvä pöhinä menossa. Ilolla olen myös huomannut, että työkollegani naapurikunnissa ovat tätä nykyä kaikki myös nuorkauppakamariharrastajia. Liekö sattumaa, vai onko meissä vaan sitä jotain?


Missä JCI, siellä elinvoimainen kunta!


Hanna Nieminen / Auranmaan nuorkauppakamari


Kuvan on ottanut Pauliina Puputti

Juttu julkaistu alunperin Johtaja 1/2021 -lehdessä

Comments


Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
Follow Us
bottom of page