Hallitus 2021
Sähköpostit ovat muotoa
PRES
Satu Rintala
DP
Maiju Korkiakoski
VP1/BUS
Tanja Halminen
VP2/LOM
Mari Lindholm
IND
Mari Rintala
PRES (Puheenjohtaja) johtaa toimintaa hyväksytyn toimintasuunnitelman ja talousarvion mukaisesti. Hän toimii myös kamarin virallisena edustajana Alueen A ja Keskusliiton kokouksissa. Puheenjohtajalle kuuluu myös yhteistyökumppanit (ns. BUS-lohko)
DP (Valmistautuva puheenjohtaja) valitaan seuraavassa vaali-kokouksessa hallituksen puheenjohtajaksi, mikäli hän on valmistautumis-vuotenaan osoittanut kykenevänsä hoitamaan puheenjohtajan tehtävät.
Puheenjohtajan ollessa estynyt DP hoitaa hänen tehtäviään. DP vastaa myös jäsenhankinnan koordinoinnista sekä uusien jäsenten koulutuksesta
VP1 toimii virallisena edustajana Keskusliiton kokouksissa, mikäli DP on estynyt.
BUS vastaa kamarin yhteistyökumppaneista
VP2 toimii virallisena edustajana Keskusliiton kokouksissa mikäli VP1 on estynyt.
LOM (local organisation member) hoitaa kokousten ja kuukausitapahtumien järjestelyt sekä toimii yhdyslenkkinä seuralaistoimintaan ja muihin kamareihin.
IND (individual)
"hoitaa" jäsenien kouluttautumis- sekä kehitysmahdollisuudet.
LIO
Sari Kares
IPP/INT
Anniina Vähätalo
COM
Hanna Nieminen
SECY
Marjut Wallin
TREAS
Emilia Lehtilä
Tiedottaja LIO (local information officer) hoitaa tiedottamisen julkaisemalla uutiskirjettä ja kamarin lehden, P@perieemelin. Tiedottaja "päivittää" myös nettisivuja ja sosiaalista mediaa. Hän tiedottaa alueelta ja SNKK:n tulevan tiedotuksen kamarilaisille.
IPP (Edellisen hallituksen puheenjohtaja) toimii yhdyslenkkinä edellisille vuosille vahvan asiantuntemuksen vuoksi. IPP on myös kamarin lainopillinen neuvontanaja sääntö- ja toimintatapakysymyksissä.
Kansainvälinen suhdetoimintavirkailija IPRO
(International Public Relation Officer)
COM (community) vastaa kamarin yhteiskuntasuhteista.
Yhdistyksen SECY sihteeri pitää pöytäkirjaa hallituksen kokouksissa, hoitaa muutosilmoitukset yhdistysrekisteriin ja intraan sekä pitää jäsenrekisterin ajantasalla.
Rahastonhoitaja (treasurer) hoitaa kamarin rahaliikennettä. Noudattaa kamarin hyväksyä taloussääntöä, (sääntöjen liite 2.).
Mikä on nuorkauppakamari?
Nuorkauppakamari on kansainvälinen jäsentensä kehittymis- ja johtamiskouluttautumisjärjestö sekä kontaktiverkosto, joka vaikuttaa aktiivisesti yhteiskunnassa. Vaikutamme yhteiskuntaan positiivisesti kehittämällä nuorten aikuisten johtamistaitoa, sosiaalista vastuuta, yrittäjyyttä ja kansainvälisyyttä.
Nuorkauppakamari on tarkoitettu kaikille alle 40-vuotiaille itsensä kehittämisestä ja kouluttautumisesta kiinnostuneille.
Jäsenistömme Suomessa sekä kansainvälinen toiminta luovat hyvät mahdollisuudet oman kontaktiverkoston luomiselle.
Suomen Nuorkauppakamarit ry:
- perustettu vuonna 1957
- varsinaisia jäseniä n. 2500
- yhdessä kunniajäsenten, koejäsenten ja senaattoreiden kanssa n. 5000 nuorkauppakamarilaisen verkosto
- 71 paikallista nuorkauppakamaria.
Kansainvälisiä mahdollisuuksia
Olemme osa yli 100 maassa toimivaa Junior Chamber Internationalia. Suuret määrät nuorkauppakamarilaisia matkustaa vuosittain alueellisiin (esim. Eurooppa-) ja maailmankattaviin kokouksiin (maailmankokous). Parhaimmillaan maailmankokouksessa saattaa olla yli 10 000 osallistujaa ja Suomestakin satoja. Lisäksi monilla paikallisilla kamareilla on ystävyys- eli ns. twinning-kamareita eri puolilla maailmaa. Missä tahansa kohtaatkin nuorkauppakamarilaisen, on heillä aina yhteinen harrastus, mikä helpottaa ystävystymista, liikesuhteita ja verkostoitumista.
Kehittymistä johtajana
Johtajuuteen kouluttaudutaan nuorkauppakamarissa ottamalla vastuita erilaisissa tehtävissä. Luottamustehtävät esimerkiksi kamarin hallituksessa tai projekteissa kestävät vain vuoden. Ajatus on, että joka vuosi mennään ylöspäin ja kerätään vuosittain vaihtuvia johtajuuskokemuksia ja kasvetaan turvallisessa ympäristössä johtajuuteen. Haasteena on ihmisten johtaminen harrastustoiminnassa.
Kouluttautumista edullisesti
Nuorkauppakamarit järjestävät sekä paikallisella että kansallisella tasolla erilaisia koulutustilaisuuksia. Ne voivat olla yritysvierailuja, luentoja erilaisista aiheista tai vaikkapa esiintymiskoulutusta. Kouluttajat löytyvät yleensä omista verkostoista ja siksi koulutukset ovat yleensä maksuttomia. Nuorkauppakamarissa kannustetaan myös kouluttajana kehittymiseen, mihin on rakennettu selkeät koulutusohjelmat.
Kontaktiverkostoja
Viisituhatta suomalaista muodostaa oman verkostonsa, missä tavataan erilaisissa yhteyksissä ja tehdään yhdessä projekteja ja verkostoidutaan. Jäsenet edustavat erilaisia ammattikuntia ja omaa verkostoa hyödynnetään esimerkiksi rekrytointi- ja hankintatilanteissa. Nuorkauppakamarissa tärkeää on myös ystävyys ja vuosien aikana syntyneet suhteet.
Mahdollisuuden vaikuttaa elinympäristöösi
Nuorkauppakamari on poliittisesti sitoutumaton ja se vaikuttaa järjestönä yhteiskuntaan juuri johtajuutta kehittämällä. Parempi johtajuus on yhteiskunnan menestystekijöitä, lisäksi nuorkauppakamari nostaa positiivisia esimerkkejä esiin projektiensa kautta esim. Vuoden Nuori Menestyjä (TOYP), Vuoden Nuori Johtaja, Tuottava Idea jne.
Kannustusta yrittäjyyteen
Nuorkauppakamarilaisista reilu neljännes on yrittäjiä. Yrittäjyyteen kannustetaan ja se nähdään suomalaisen talouselämän yhtenä perustana. Nuorkauppakamarilaisista löytyy yrittäjien lisäksi monien eri alojen päättäjiä, asiantuntijoita ja vaikuttajia. Kaikki ovat siis tervetulleita.
Tutustu Auranmaan Nuorkauppakamariin. Haemme uusia koejäseniä! Ota ihmeessä yhteyttä nuorkauppakamarilaiseen, vaikkapa hallituksen jäseneen, Löydät meidät myös sosiaalisesta mediasta: