top of page

Kontaktiverkostoja


Nuorkauppakamarissa 5000 suomalaista muodostaa oman verkostonsa, missä tavataan erilaisissa yhteyksissä ja tehdään yhdessä projekteja ja verkostoidutaan. Jäsenet edustavat erilaisia ammattikuntia ja omaa verkostoa hyödynnetään esimerkiksi rekrytointi- ja hankintatilanteissa. Nuorkauppakamarissa tärkeää on myös ystävyys ja vuosien aikana syntyneet suhteet.

Yllä oleva teksti on se, jonka voi suoraan löytää JCI Finland nettisivuilta, mutta miten sitten käytännössä?

Kun ensimmäisen kerran tutustuin Nuorkauppakamariin niin olin hyvin skeptinen koko toimintaa kohtaan, koska se mitä näin oli paikallisella tasolla ja ei tuntunut antavan minulle mitään. Työn ja urheilun kautta itselleni oli jo kasvanut hyvin suuri verkosto ympärilleni. Kun menin ensimmäisiä kertoja alue- ja kansalliseen kokoukseen tunsin oloni aika ulkopuoliseksi, koska porukka näytti tuntevan kaikki toisensa ja itse en juuri ketään. No tulihan sitä tietysti joku tuttu vastaan ja juttelu alkoi ja seuraan liittyi muutama muukin, joihin nopeasti tutustui. Verkosto kasvaa.

Seuraavalla kerralla näki näitä samoja ihmisiä ja taas muutama muu tuli tutuksi. Lumipallo lähti liikkeelle. Pikku hiljaa oli itse siinä tilanteessa, että tuli vain tuttuja vastaan ja mukana oli aina taas uutta ihmistä, jotka olivat samassa tilanteessa kuin itse aluksi, eli pyöriminen oli jo käynnissä, mutta koko ei ollut lumiukon alapallon kokoa. Puheenjohtajavuosi viimeistään on kaikille se eniten verkkoa tuova vuosi.

Mitä sillä verkostolla sitten tekee? Jokainen varmasti tarvitsee jotain jossakin vaiheessa, silloin on hyvä olla tietoa mitä ja mistä on tarjolla. Itselleni verkoston tuki ensi kertaa käyttöön, kun isossa jättimäisessä teknologia yrityksessä rakennettu ura katkesi valtaviin YT-neuvotteluihin silmän räpäyksessä. Itselleni oli selvää etten ole hakemassa välittömästi ensimmäistä mahdollista työpaikkaa vaan tarkoitukseni rauhassa katsella millaisia mahdollisuuksia olisi tarjolla. Kamarin kauttakin minulle tuli muutama työtarjous, jotka eivät kuitenkaan olleet minulle ominta alaa, mutta oli hienoa huomata ettei kaveria jätetty.

Jotta näihin tuleviin mahdollisuuksiin olisi mahdollista nopeasti tarttua oli todellakin laitettava CV ja toki myös LinkedIn tip-top kuntoon. CV oli tullut päivitettyä edellisen kerran Martti Ahtisaaren ollessa Suomen Presidentti, joten hommaa oli edessä. Kun CV alkoi olla valmis, olihan sitä koeponnistettava. Kamarissa olin tutustunut muutamiin henkilöihin, jotka itse rekrytoivat toimihenkilöitä ja vastaavia työssään. Loogista oli siis ottaa nopea puhelu kertoa, että laitan CV-:n tulemaan ja haluan palautetta - rakentavaa sellaista, enkä halua kuulla, että on se hyvä tai ihan hyvä. Muutamien eri silmien ja niiltä tulleiden kommenttien jälkeen tuli itsellekkin sellainen olo, että nyt CV on kunnossa. Nyt kun sitä on tullut jaettua, niin olen voinut huomata saaneeni CV:stä todellla hyvää palautetta! Verkosto - toimii.fi!

Teemu Helenius

Kirjoittaja on tehnyt pitkän uran Nokia ja Microsoft organisaatioissa. Juuri nyt mietintä tulevaisuuden suunnasta on kalkkiviivoilla.


Featured Posts
Check back soon
Once posts are published, you’ll see them here.
Recent Posts
Archive
Search By Tags
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
Follow Us
bottom of page