top of page

Hyvää yhteistyötä yli kuntarajojen, aina positiivisella fiiliksellä

On helppo kertoa asuvansa Turun naapurissa tai lähistöllä. Tällöin kaikki tietävät mistä osasta Suomea puhutaan. Turku on lähin suuri paikka, jossa asukasluku on moninkertainen verrattuna esim. Auraan tai vaikka koko Auranmaan alueeseen. Tämän vuoksi koen, että kun olemme väkiluvuilta pieniä kuntia, meidän tulee yhdistää voimamme, jotta voimme saada aikaan merkittävämpiä ja suurempia asioita, yhdessä. Me-henki on myös meille maaseudulla asuville tärkeä ja yhtenäisyyttä lisää asia.


Auranmaan alue koostuu viidestä kunnasta, Aurasta, Pöytyästä, Oripäästä, Marttilasta ja Koskesta. Auranmaan alueella toimii myös oma nuorkauppakamari, nimeltään Auranmaan Nuorkauppakamari. Nuorkauppamarimme pyrkii olemaan positiivinen kehittäjä alueellisesti. Haluamme olla näkyvä ja aktiivinen verkosto, josta myös jäsenemme saavat hyvän kasvualustan työelämätaitoihin. Tämä on meille jäsenille harrastus, joka kehittää, opettaa ja antaa paljon ja monipuolisesti asioita. Olen itse hyvä esimerkki siitä, mitä tarkoittaa henkilökohtainen kehittyminen nuorkauppakamarin myötä. Olen saanut tästä harrastuksesta rutkasti lisää rohkeutta, verkostoja, esiintymistaitoja, johtajakoulutusta ja ystäviä. On myös osittain nuorkauppakamarin ansiota, että toimin nykyään tuoreena yrittäjänä.

Nuorkauppakamarina emme toimi erityisin sidonnaisuuksin mihinkään yksittäisiin kuntiin, vaan puolueettomasti ja monipuolisesti kaikkien kuntiemme alueella. Toimimme kuitenkin läheisessä yhteistyössä alueen kuntien kanssa. Yhteistyö kuntien kanssa sisältää monipuolista tekemistä, ohjelmaa ja toimintaa koko alueen hyväksi. Onneksemme kunnat ovat hienosti ottaneet toimintamme vastaan ja meille tuleekin usein ehdotuksia ja ideoita myös kunnilta, siitä minkälaista toimintaa kaivataan. Lisäksi kunnat suhtautuvat projektisuunnitelmiimme positiivisesti ja hyvällä asenteella. Hyviä esimerkkejä lähiaikoina tehdyistä projekteistamme on esim. Aurajoen matkailutiehen liittyvä ”Avoimet ovet Aurajoentiellä”, Auranmaan yrittäjämessut ja joka vuosi toteutettava Auranmaan positiivisin. Vielä tänä vuonna tulevana tapahtumana voin mainita esimerkkinä Auranmaan Panosta paikalliseen -messut, jotka toteutetaan Pöytyän Kisariihessä. Näitäkin kaikkia tapahtumia ja projekteja yhdistää se, että ne ovat koko Auranmaan alueen yhteisiä juttuja. Osallistujia näihin kaikkiin onkin ollut mukavasti kaikista kunnistamme.


Kuten jo alussa mainitsin, on tärkeää, että pienet kunnat yhdistävät voimansa, jotta voimme yhdessä olla enemmän ja parempia. Tällä tarkoitan kuntarajojen yli tehtävää yhteistyötä, josta varmasti hyötyy jokainen. Lisäksi on tehokkaampaa järjestää tapahtumia, koulutuksia yms. kohdennetusti suuremmalle porukalle. Tähän me tietoisesti ja monipuolisesti pyrimme myös nuorkauppakamarina. Olemme toimija, joka ajaa koko alueen yhteistä asiaa, aina positiivisella otteella.


Nyt koko Auranmaan alueen yhteistyöstä hyvänä esimerkkinä on tuleva, lajissaan ensimmäinen Auranmaan yrittäjägaala, joka toteutetaan kaikkien alueen kuntien yhteistyönä, eri yhteistyökumppanien kanssa. Innolla myös nuorkauppakamarina lähdimme mukaan näin hienoa tapahtumaa tekemään. Saamme myös kunnian jakaa gaalassa palkinnon. Yrittäjägaala on oiva verkostoitumistilaisuus koko alueen yrittäjille, yrittäjien kumppaneille ja vaikka yrittäjyydestä kiinnostuneille henkilöille. Itse en todellakaan haluaisi missata tätä tapahtumaa!


Tämä vahva kunta-viisikko on meidän kaikkien etu. Se, että eri tahot toimivat yhdessä tekee meistä suuremman kuin mitä ehkä oikeasti olemmekaan. Sillä me Turun naapurit olemme aika aktiivista sakkia, eikö totta? Ja koska yrittäjän edullisin sosiaaliturva on vahva ja laaja verkosto, on kuntarajojen rikkominen tärkeää. Tätä verkostoa pääsee nyt helposti laajentamaan, juurikin tässä gaalassa!


Nuorkauppakamarimme myös hakee uusia koejäseniä. Mikäli olet alle 40 vuotias ja jokin kirjoittamani kolahti, otathan yhteyttä! Otamme ilomielin uutta, aktiivista väkeä mukaan toimintaan.Teksti: Maiju Joutsimies

Kirjoittaja on Aurassa asuva, Auranmaan Nuorkauppakamarin puheenjohtaja 2022 ja Silta LKV Oy:n yrittäjä


Juttu julkaistu Auranmaan Viikkolehdessä 16.8.2022.

Comments


Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
Follow Us
bottom of page