Nuorkauppakamari antaa rohkeutta jahdata unelmia


31-vuotias, äitiysloma päättynyt, työkuviot auki. Elämä pyörii pienissä piireissä Kyrössä. Ennen suurkaupunkien tunnelmaa rakastaneena, olen löytänyt itseni asumassa pienessä kylässä, jossa omat ystävät ovat harvassa.

Työkuviot mietityttävät. Olen valmistunut ranskan kielen opettajaksi tietäen etten sillä koulutuksella saisi helposti töitä. Olen tietynlaisessa risteyksessä, jossa yritän löytää omaa paikkaani perheen, uran ja maalla asumisen keskellä.

Muutaman vuoden ajan olin kuullut puhuttavan maagisesta "salaseurasta" nimeltä Nuorkauppakamari. En ollut kiinnostunut siitä yhtään. Pidin sitä yrittäjien ja johtajien paikkana, johon tavallisilla tallaajilla ei olisi mitään sijaa.

Kuitenkin ehkä hieman ahdistuneenakin itsensä etsijänä halusin kuulla lisää kamaritoiminnasta. Silloinen Pressa Anski tuli esittelemään toimintaa meidän olohuoneeseen kahvikupin ääreen ja yhä ihmettelin että miten tämä voisi olla yhtään oma juttuni.

En tiedä miksi ajattelin näin, olisiko kyseessä ollut se etten nähnyt itseäni johtajien ja yrittäjien keskellä. Yhdistystoiminta ei kuitenkaan itselleni ollut vierasta, olinhan opiskeluaikana toiminut ainejärjestömme puheenjohtajana ja mukana kehittämässä myös oppiainetoimintaamme.

Päätin jättää koejäsenhakemuksen ja katsoa mistä on kyse. Ei se vaatinut kuin muutaman ajatuksen, pienen kiinnostuksen toimintaan, ei sen suurempaa visiota. Koejäsenyyden alkuajoista en muista juurikaan mitään. Ehkä ongelma oli siinä, etten uskaltanut itse lähteä mukaan.

Käännekohta omalla kamariurallani ja lopulta siihen että uskalsin tehdä työurallani suuria muutoksia tapahtui kun lähdin mukaan mainostamaan tulevan kesän tapahtumaa aluekokoukseen Espooseen. Pääsin vielä hyppäämään suoraan syvään päähän osallistuessani puhekilpailuun, joka meni todella niin penkin alle omalta osaltani kuin voi kuvitella, mutta uskalsin puhua.

Kamaritoiminnasta saa irti juuri niin paljon kuin itse haluaa. Kamaria saa käyttää itsekkäästi hyödykseen. Tottakai kamariviikonloppuihin kuuluu elämästä nauttiminen ja juhliminen, mutta myös kouluttautuminen ja itsensä kehittäminen sekä verkostoituminen on suuressa roolissa. Kamaripiirit ovat siitä mielenkiintoisia että jokainen uusi ihminen, jonka tapaan, tuntuu olevan kiinnostunut siitä kuka olen ja mitä teen.