top of page

Nuorkauppakamari antaa rohkeutta jahdata unelmia


31-vuotias, äitiysloma päättynyt, työkuviot auki. Elämä pyörii pienissä piireissä Kyrössä. Ennen suurkaupunkien tunnelmaa rakastaneena, olen löytänyt itseni asumassa pienessä kylässä, jossa omat ystävät ovat harvassa.

Työkuviot mietityttävät. Olen valmistunut ranskan kielen opettajaksi tietäen etten sillä koulutuksella saisi helposti töitä. Olen tietynlaisessa risteyksessä, jossa yritän löytää omaa paikkaani perheen, uran ja maalla asumisen keskellä.

Muutaman vuoden ajan olin kuullut puhuttavan maagisesta "salaseurasta" nimeltä Nuorkauppakamari. En ollut kiinnostunut siitä yhtään. Pidin sitä yrittäjien ja johtajien paikkana, johon tavallisilla tallaajilla ei olisi mitään sijaa.

Kuitenkin ehkä hieman ahdistuneenakin itsensä etsijänä halusin kuulla lisää kamaritoiminnasta. Silloinen Pressa Anski tuli esittelemään toimintaa meidän olohuoneeseen kahvikupin ääreen ja yhä ihmettelin että miten tämä voisi olla yhtään oma juttuni.

En tiedä miksi ajattelin näin, olisiko kyseessä ollut se etten nähnyt itseäni johtajien ja yrittäjien keskellä. Yhdistystoiminta ei kuitenkaan itselleni ollut vierasta, olinhan opiskeluaikana toiminut ainejärjestömme puheenjohtajana ja mukana kehittämässä myös oppiainetoimintaamme.

Päätin jättää koejäsenhakemuksen ja katsoa mistä on kyse. Ei se vaatinut kuin muutaman ajatuksen, pienen kiinnostuksen toimintaan, ei sen suurempaa visiota. Koejäsenyyden alkuajoista en muista juurikaan mitään. Ehkä ongelma oli siinä, etten uskaltanut itse lähteä mukaan.

Käännekohta omalla kamariurallani ja lopulta siihen että uskalsin tehdä työurallani suuria muutoksia tapahtui kun lähdin mukaan mainostamaan tulevan kesän tapahtumaa aluekokoukseen Espooseen. Pääsin vielä hyppäämään suoraan syvään päähän osallistuessani puhekilpailuun, joka meni todella niin penkin alle omalta osaltani kuin voi kuvitella, mutta uskalsin puhua.

Kamaritoiminnasta saa irti juuri niin paljon kuin itse haluaa. Kamaria saa käyttää itsekkäästi hyödykseen. Tottakai kamariviikonloppuihin kuuluu elämästä nauttiminen ja juhliminen, mutta myös kouluttautuminen ja itsensä kehittäminen sekä verkostoituminen on suuressa roolissa. Kamaripiirit ovat siitä mielenkiintoisia että jokainen uusi ihminen, jonka tapaan, tuntuu olevan kiinnostunut siitä kuka olen ja mitä teen.

Ajattele, kun esittelet itseäsi kymmenille uusille ihmisille illan aikana mitä tapahtuu? Itseluottamus kasvaa. Näin kävi minulle. Espoo tuli ja meni ja nälkä kamaritoimintaan kasvoi.

Olin päässyt hetkeksi nauttimaan siitä, mitä oma vapaa-aika taas tarkoittaa äitiysloman jälkeen. Myös ajatus siitä että oman uran kehittäminen on lähdettävä käyntiin. Halusin että myös itse pystyn ylpeänä kertomaan siitä mitä teen kun en ole kotona tai kamaritoiminnassa.

Näillä ajatuksilla uskaltauduin ottamaan seuraavan askeleen kohti unelmieni uraa. Lähdin hakemaan työpaikkaa yrityksessä, jossa omaa kehittymistäni arvostettaisiin ja mahdollisuudet edetä uralla olivat näkyvissä ja tavoiteltavissa.

Kamariura on itselleni antanut sysäyksen kehittää ja löytää itseni. Sain haluamani työpaikan ja olen hyvä työssäni. Kamaritoiminta ja perhe-elämä sujuvat sulassa sovussa. Ja ne ystävät, enää ei maalla asuminen ahdista, kun olen tavannut saman henkisiä ihmisiä joiden kanssa voi lähteä viettämään aikaa minne vaan ja laatuseura on taattu.

Oma kamariurani on vasta alussa ja jo nyt tiedän että kamariura tulee olemaan niin nousukiitoa kuin pään hakkaamista seinään, kun suunnitelmat menevätkin pieleen. Mitä sitten? Kaikesta oppii ja kaikki kokemukset kasvattavat.

Miksi lähtisit mukaan Nuorkauppakamaritoimintaan? Erään kamarilaisen sanoja lainatakseni, tämä on aikuisten suuri hiekkalaatikko. Sitähän tämä on. Kamarissa pääset paikkoihin, joista et edes voisi uneksia. Mutta mikä tärkeämpää, pääset kehittämään aluettasi. Pääset vaikuttamaan. Pääset tekemään juuri niitä juttuja, mistä olet kiinnostunut sekä löytämään uusia kiinnostuksen kohteita.

Entä jos et ole näistä kiinnostunut? Lähde mukaan kehittämään itseäsi, löytämään itsesi ja unelmasi. Sehän elämässä on tärkeintä. Sen ympärille kaikki muu rakentuu.

DP - Debuty President 2017

Assi Heino


Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
Follow Us
bottom of page